VINNAR MATPRIS ÅRETS PRODUSENT 2019

Homlagarden vart kåra Årets produsent under MATPRISEN 2019
JURYENS BEGRUNNELSE

Prisen Årets produsent deles ut til en aktør som gjennom økologisk produksjon eller foredling, bidrar til endringer i folks spise- og drikkevarer, og skaper økt mangfold av bærekraftig mat i samfunnet. Vinneren av prisen Årets produsent tenker helhetlig og stort, langsiktig og klokt. De lar idealene, dyras behov og naturens premisser lede an. Med sitt store vingespenn har vinneren skapt innovative og bærekraftige samarbeid i lokalmiljøet. De har også spredd sine vinger langt utover hjemfylket, og gitt folk i resten av landet langt mer enn bare bein å koke kraft på.


VINNAR I DET NORSKE MÅLTID 2018!

Homlagarden sin heile kylling er nominert best i katagorien ¨Årets kjøtt¨ i  ”Det norske måltid 2018”  11 januar 2019 i Stavanger.

JURYENS BEGRUNNELSE

¨Vinneren har et innbydende utseende og frisk lukt. Forbrukerne ser hele produktet og merkevaren er tydelig på etiketten. Kjøttet er mørt og saftig i munnen. Dommerne mener at produktets smak er finstemt og ren. Produsenten er kjent for å tenke nytt rundt kjøttproduksjon i Norge, og med årets vinnerprodukt kan man konstatere at disse valgene har båret frukter. Vinneren er odlet fram med omhu.¨

Med egne økologiske foreldredyr kunne vi velje oss en rase som er spesielt avlet frem til Homlagarden sitt høge krav til smak og konsistens. Homlagardens raud-brune og svarte kyllingar voksar sein, noko som gjer at kyllingane har et godt liv utan beinproblem og andre plager. I tillegg har kyllingane masse plass både inne og ute, og får økologisk fôr utan sprøytemidlar. Og smaken, ja, den beviser seg nå i Det Norske Måltid 2018!